UA-167354262-1

Login


Register | Recover Password
 

PERKARA YANG PERLU TAHU DALAM PROSES JUAL RUMAH


NAK JUAL RUMAH DENGAN CEPAT?


 1. Dapatkan info nilai rumah yang anda mahu jual, hanya penilai sahaja tahu mengenai harga pasaran terkini di kawasan tersebut.
 2. Dapatkan pembeli yang berkelayakan untuk menjimatkan masa anda, seeloknya pilih dulu yang betul berkemampuan dengan nilai rumah yang anda jual itu.
 3. Dapatkan banker yang ‘power’ untuk menguruskan pinjaman ‘loan’ jika pembeli berniat menggunakan pinjaman.
 4. Dapatkan peguam yang memang pakar dalam urusan hartanah ini, sebabnya bukan semua peguam sedia ada yang mahir menguruskan pindahmilik rumah.

NAMPAK MACAM MUDAHKAN? PERCAYALAH ANDA AKAN HADAPI ‘SAKIT KEPALA’ NAK HADAPI


“Sangat membuang masa saya! Ramai lagi yang nak.”

“Saya pernah uruskan sendiri rumah, tapi pembeli tak tahu nak uruskan loan sendiri dan banyak membuang masa saya tunggu dia selesaikan urusan pinjaman dengan bank. Saya rasa sangat marah, sebab saya dah terlepas pembeli lain yang betul berminat dengan rumah itu.”

 • Puan Zalina; Bentong, Pahang.

“Baru tahu rupanya sangat rumit sampai give up nak urus. Susah sangat.”

“Dulu pernah dapat orang nak beli rumah harta pusaka nenek, tapi kami sekeluarga takt ahu nak mulakan dari mana. Adik-beradik lain semua tak nak keluar duit untuk urusan. Akhirnya, urusan sampai sekarang tak selesai.”

 • Puan Nurul; Kemaman, Terengganu.

“ Menyesal tak cari awal untuk khidmat ejen hartanah berdaftar! Nak nangis kena tipu hidup-hidup duit.”

“Jujurnya saya tak tahu rupanya ada istilah yang berdaftar ini, dulu ada sorang ‘broker’ ini tipu kami hidup-hidup, dia caj pihak pembeli 5k, pihak penjual 5k juga, padahal rumah nak jual itu baru 130k saja. Kami semua kena tanggung kos peguam yang ada disebabkan tambahan caj itu.”

 • Encik Kamarul; Kuantan, Pahang

NAK UBAT ‘PENING KEPALA’ LANTIK SAJA EJEN HARTANAH BERDAFTAR BERI ‘SETTLE’ SEMUA


Anda akan mendapat servis konsultasi mengikut standard yang telah ditentukan oleh pihak Lembaga Penilai, Pentaksir, Ejen Hartanah (LPPEH) sebagai seorang ejen hartanah berdaftar dan terlatih. Bagi kerjaya ini, pihak ejen hartanah akan diberikan latihan dari pihak agensi tersendiri dan proses jual beli rumah akan menjadi lebih mudah jika ejen hartanah yang dilantik merupakan orang yang mahir dan biasa dalam urusan hartanah ini. Penjualan hartanah anda akan diuruskan secara professional dan kepentingan klien akan sentiasa dilindungi, servis terbaik yang kami sediakan!


KENAPA PERLU LANTIK SAYA URUSKAN JUAL BELI RUMAH ANDA?


SYAZANA JAFFARY merupakan seorang Perunding Hartanah Berdaftar (Ejen Hartanah Berdaftar) dan telah terlibat dalam bidang hartanah ini selama 5 tahun. Sepanjang tempoh ini, saya telah terlibat dengan pelbagai transaksi pindahmilik rumah subsale, korporat, jualan rumah baru dari pemaju dan merupakan seorang pelabur hartanah. Merupakan perunding hartanah yang berpengalaman dalam dua pasaran lokasi yang berbeza iaitu Pantai Timur dan Selangor. Merupakan ejen hartanah Kuantan yang bergerak aktif di Kawasan sekitar.


KENAPA TEKNIK SAYA SANGAT BERKESAN


 1. Kami akan cadangkan harga yang mengikut ‘demand price’ semasa sahaja.
 2. Kami menyediakan pelbagai medium pengiklanan supaya terjual cepat.
 3. Kami mempunyai jaringan besar ‘network agent’ dalam tiap jajahan.
 4. Kami tidak akan membuang masa membawa pembeli yang tidak berkualiti.

KONSULTASI PERCUMA JIKA ANDA GUNAKAN KHIDMAT SAYA


Jika ada sebarang masalah dan masih keliru mengenai proses jual beli rumah, boleh dapatkan khidmat saya untuk selesaikan. Boleh hubungi segera jika mahu dapatkan lebih info.

SYAZANA JAFFARY
REN25528
Head of Agency (HOA)
LEGACY REAL PROPERTY SDN BHD
KUANTAN
WHATSAPP/CALL
010-2293756

Disclaimer

All practices are in accordance with Valuers, Appraisers, Estate Agents & Property Managers Act 1981 (Act 242) and Valuers, Appraisers, Estate Agents & Property Managers Rules 1986, Malaysian Estate Agency Standards 2nd Edition (2014) & Circulars.